Akcja Charytatywna „WOJNA KALECZY”

Stowarzyszenie „Dobry Brat” z siedzibą w Osieku, wspólnie z Centrum Rehabilitacyjno Rekreacyjnym Dobry Brat mając na uwadze chęć niesienia pomocy fizjoterapeutycznej zdecydowało się na zorganizowanie turnusu dla grupy 29 ukraińskich żołnierzy rannych w walkach na wschodzie Ukrainy. Są to osoby między 19 a 30 rokiem życia z trwałym kalectwem (po urazach ortopedycznych i neurologicznych). Rehabilitacja ma im pomóc przywrócić częściową sprawność fizyczną i psychiczną. Nasza inicjatywa nie jest akcją polityczną a jedynie wynikiem empatii. Wiemy od naszych przyjaciół mieszkających na Ukrainie, że brakuje tam obecnie wykwalifikowanej kadry fizjoterapeutów dlatego Centrum Rehabilitacyjne w Osieku zdecydowało się na przyjęcie tej grupy nie czerpiąc z tej inicjatywy korzyści majątkowych. Potrzebne jednak są dla nich specjalistyczne sprzęty medyczne, takie jak: protezy, wózki inwalidzkie, kule oraz inne zaopatrzenia ortopedyczne. Na ten cel szukamy sponsorów oraz darczyńców. Serdecznie zapraszamy do naszego ośrodka lub kontaktu z nami w celu pomocy tym młodym ludziom. Patronat nad akcją objął: Marszałek Senatu RP Bogdan Borusewicz oraz Konsul Generalny Ukrainy Myron Yankiv. Datki na ten szczytny cel wpłacać można na konto stowarzyszenia : 23 8342 0009 0003 9563 2000 0001 z dopiskiem „cele statutowe- rehabilitacja żołnierzy” lub przez bezpośredni kontakt z naszym Centrum lub ze Stowarzyszeniem.

Start About us Our Fabulous News Gallery Children's Day Sponsors Contact