Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi.

1 czerwca 2011 Międzynarodowy Dzień Dziecka

1 czerwca 2011 roku świętować będziemy Międzynarodowy Dzień Dziecka. Z tej okazji 4 czerwca samym sercu Borów Tucholskich – jednego z najzdrowszych zakątków Polski – w Centrum Rehabilitacyjno-Rekreacyjnym „Dobry Brat” w Osieku odbędzie się Słoneczny Dzień Dziecka Niepełnosprawnego.

Ta impreza, niosąca radość niepełnosprawnym dzieciom z całego kraju, organizowana jest przez Stowarzyszenie Dobry Brat w porozumieniu z Fundacją Anny Dymnej „Mimo Wszystko”. Stowarzyszenie nasze działa od jesieni 2010 r. i skupia grono przyjaciół osób niepełnosprawnych. Promujemy kształtowanie odpowiedzialności społecznej, realizujemy w praktyce ideę integracji niepełnosprawnych ze społeczeństwem i uczymy zdrowych, młodych ludzi wrażliwości i odpowiedzialności za innych. Podczas Słonecznego Dnia Dziecka Niepełnosprawnego odwiedzą nas m.in. podopieczni Fundacji „Mimo Wszystko”, ale także dzieci nie należące do Fundacji. Na wszystkich świętujących czekać będą liczne atrakcje – począwszy od pięknej natury, otaczającej Centrum „Dobry Brat”, poprzez pokazy sprawności motocyklistów aż po występy gwiazd polskiej estrady Ewelina Flinta wraz z Finalistami Festiwalu Zaczarowanej Piosenki im. Marka Grechuty, wykonującymi największe polskie przeboje w nowych, zaskakujących aranżacjach.

Dzięki doskonałym kontaktom, jakimi cieszy się zarówno nasze Stowarzyszenie jak i Fundacja Anny Dymnej „Mimo Wszystko”, zaprosimy na Słoneczny Dzień Dziecka Niepełnosprawnego największe ogólnopolskie media – prasę, radio, telewizję i portale internetowe. Media te nigdy nie odmawiają nam wsparcia, i przekonani jesteśmy, że również tym razem stawią się w komplecie.

Start O nas Nasi wspaniali Aktualności Galeria Dzień dziecka Sponsorzy Kontakt