Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi.

KRS: 0000370557

Stowarzyszenie Dobry Brat powstało w listopadzie 2010 r. Skupia ono grono przyjaciół osób niepełnosprawnych. Celem działalności Stowarzyszenia jest całkowicie bezinteresowna pomoc słabszymi potrzebującym, którzy zmuszeni są żyć w innym wymiarze swojej sprawności fizycznej i intelektualnej. Chcemy wspierać, dostarczać informacje, rozwiązywać problemy, dawać nadzieję i wywoływać uśmiech na twarzach naszych podopiecznych.

Przesłaniem Stowarzyszenia jest integracja niepełnosprawnych ze społeczeństwem. Stowarzyszenie Dobry Brat organizuje festyny i imprezy integracyjne, występy teatralne, akcje charytatywne, spotkania edukacyjne poświęcone osobom niepełnosprawnym oraz pobyty rehabilitacyjne. Stowarzyszenie poprzez swoją działalność promuje ideę kształtowania odpowiedzialności społecznej i uczy, zwłaszcza zdrowych, młodych ludzi wrażliwości i odpowiedzialności za drugiego, słabszego człowieka. Niepełnosprawni, dzięki inicjatywie Stowarzyszenia, stają się bardziej aktywni w obowiązkach dnia codziennego i łatwiej znajdują swoje miejsce w środowisku zdrowych rówieśników.

Pobierz: Statut Stowarzyszenia 06.06.2012

Start O nas Nasi wspaniali Aktualności Galeria Dzień dziecka Sponsorzy Kontakt